Рецепт дитячих млинців

Млинці — традиційна слов’янська страва. Її можна їсти як із солодкими начинками (варення, мед, цукор, ягоди, згущене молоко), так і з соленими (м’ясо, капуста, гриби, ікра, сметара). Млинці дуже люблять їсти діти, а також вони можуть допомогти мамі їх готувати.

З вишнями

Інгредієнти

Для приготування потрібно:

  • 3 курячих яйця
  • половина літри молоко (можна замінити сироваткою)
  • щіпку солі
  • 2 столові ложки цукру
  • 2 стакана пшеничного борошна
  • ода столова ложка рослинної олії
  • щіпка соди і декілька крапель лимонного соку (соду і лимонний сік можна не давати).

Сніданок

Приготування

Почнемо замішувати тісто. Візьміть велику миску, щоб було зручніше мішати і розбийте в неї два яйця, додайте сіль з цукром і ретельно перемішайте, поки не будете впевнені в тому, що сіль з цукром розчинилися.

Після цього додайте в тісто соняшникову олію і перемішайте. Якщо ви хочете, щоб млинці вийшли «мережевними» (з маленькими дірочками) і були золотистого кольору, можете додати  замість соняшникової олії вершкове масло. Для цього розтопіть невелику кількість масла на гарячій сковороді і додайте дві — три столові ложки у тісто.

Потім влий молоко. Краще, щоб воно не було холодним, тому за 30 хвилин до приготування викладіть його з холодильника.

Якщо ви хочете, щоб ваші млинці були пишними, а не плоскими і тонкими — додайте щіпку соди і «погасіть» її лимонним соком. Можна соду погасити оцтом, але все ж краще лимонним соком.

З полуницями

Починайте додавати муку. Обов’язково просіюйте її, щоб вона була без сторонніх домішок і збагатилася повітрям, млинці з просіяної муки будуть більш м’якими. Всипайте муку у яєчну суміш поступово. Розділіть її на око на чотири частини і додавайте по черзі кожну частину, перемішуючи. Це потрібно робити для того, щоб мука у тісті розподілилася без грудок і щоб млинці були однорідними. По консистенції тісто для млинців повинно нагадувати рідку сметану.

Якщо ви хочете, щоб млинці вийшли шоколадними, додайте декілька столових ложок какао (без гірки). Вони отримають легкий шоколадний смак, їх можна подавати із солодкими начинками.

Після того, як ви перемішаєте всі інгредієнти, дайте тісто постояти 15 — 20 хвилин при кімнатній температурі. Найкрийте на цей час харчовою плівкою, щоб зверху не млинцева суміш не засохла. Після того, як тісто трохи постояло, можна приступати до їх випікання.

Змастіть сковороду олією або вершковим маслом. Оскільки млинці розраховані на дітей, краще використовувати вершкове  масло і намащувати потрібно тонким шаром.

Почекайте, поки масло нагріється. Залежно від потужності плити це займе 2-5 хвилин. Це важливо, сковорода повинна бути саме гарячою.

Тісто можна приготувати звечора, залишити в холодильнику і готувати зранку. Зберігається тісто в холодильнику добре відмінно й ранком ви отримаєте стопку свіжих, гарячих і млинців. Таким чином зранку можна заощадити як мінімум 20 хвилин.

Випікання

Якщо тісто у вас вийшло надто густе, то за допомогою ложки ви можете робити різні фігури. Але краще це зробити за допомогою звичайної пластикової пляшки. Просто перелийте тісто в пляшку й починайте «малювати» на сковороді різні малюнки, видавлюючи тісто через отвір у кришці пляшки. Це може вийде дуже цікаво, особливо якщо готувати разом з дитиною. Навіть якщо ви просто готуєте дитині сніданок, не сумнівайтеся — він оцінить дану ідею.

Якщо ж тісто рідке, просто наливайте його на сковороду. Не раджу виливати занадто багато. Краще одержати три тонких млинці, ніж один товстий, який може навіть не встигнути пропектися.

З фруктами

Пекти млинець на одній стороні потрібно близько 1-1,5 хвилини. Коли на ньому почнуть з’являтися маленькі пухирці, це означає, що настав час перевертати. На іншій стороні млинці найчастіше жаряться приблизно удвічі швидше.

Раджу жарити на дві, або навіть трьох сковорідках (якщо є можливість). Це не так складно, як видасться. Зате вдасться все у два — три рази швидше. Адже з такою кількістю інгредієнтів, як у цьому рецепті, тіста вийде досить багато й вийде велика стопка (вистачить, щоб поїли три дорослі людини).

Краще подавати млинці теплими, відразу ж після того, як ви їх посмажили. Після випікання кожного коржа, змазуйте їх зверху невеликою кількістю вершкового масла. Інакше вони почнуть злипатися.

 

Ссылка на основную публикацию