Млинці з царською начинкою

Млинці в українській та російській кухні — щоденна страва, яка, яке готується швидко, а значить цілком годиться на сніданок. Але святковий стіл вимагає страви з вишуканими начинками — сьомгою, червоною і навіть чорною ікрою, такі млинці називають царськими. Солодкі млинці для святкового застілля можна зробити із сухофруктами, морозивом, збитими вершками.

Святковий стіл

Інгредієнти

Підготуйте продукти:

  • 2 склянки молока
  • 4 склянки борошна
  • 100 грамів вершкового масла
  • 7 грамів сухих або 30 грамів свіжих дріжджів
  • 4 яйця
  • 3 столових ложки цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 склянка вершків.

Традиційна страва

Приготування й подача

Готуємо царські млинці:

  1. Спершу робимо так звану опару — у теплому молоці потрібно розвести дріжджі.
  2. Просіваємо борошно, 1/2 частину додаємо невеликими частинами в опару, помішуючи.
  3. Молоко із дріжджами й борошном повинне піднятися в теплому місці, збільшення об’єму повинно бути приблизно у два рази.
  4. Яєчні жовтки потрібно розтерти з вершковим маслом і додати в молоко (після того, як опара підніметься), постійно помішуючи.
  5. У молочну суміш потрібно додати решту борошна, цукор і сіль. Знову потрібно перемішати й поставити в тепле місце на одну годину.
  6. Потрібно добре збити білки міксером, після чого акуратно помішуючи, повільно вливайте в збиті білки вершки. Білки з вершками потрібно влити в тісто, яке знову потрібно залишити, але вже менше часу, на 15 хвилин.

Святкове меню

Випікайте млинці, готові паляниці змащуйте  вершковим маслом. Для того, щоб ці млинці стали справжнім делікатесом, їм потрібна відповідна начинка — поріжте червону рибу на дрібні шматочки, і загорніть млинець. Для начинки також можна використовувати червону ікру, а також ікру можна використовувати для декоруваня страви.

Червона риба й червона ікра

Червоною рибою називають м’ясо горбуші, кети, сьомги й форелі, яке вживають у слабосоленому, рідше — у копченому виді. Слабосолене приготування дозволяє зберегтися максимуму корисних речовин, що є у свіжій рибі, серед корисних речвин — вітаміни А, PP, D, B12. Слабосолена червона риба корисна для травлення, кровообігу, роботи печінки, судин, її рекомендують для профілактики тромбофлебіту.

Червона риба

Шкоду червона риба може завдати, якщо вона зіпсована і її обробляють шкідливими речовинами, щоб покращити товарний вид. У сирій рибі водяться гельмінти, які гинуть при заморожуванні, а у випадку засолу, як у червоній рибі — через тиждень при промисловому солінні й до 30 днів — при домашньому солінні.

Червона ікра має багато білків (близько третини від ваги), вітамінів, полінасичених жирних кислот, йод, кальцій, фосфор, фолиєвую кислоту. Червона ікра допомагає підвищити імунітет, здійснює профілактику атеросклерозу (перешкоджає утворенню тромбів), зміцнює кості, добре впливає на зір, допомагає підвищити рівень гемоглобіну. В ікрі є холестерол (речовина, яка приводить до утворення жовчного каменю і відкладається в судинах), тому вживати більше трьох бутербродів з червоною рибою за один день не рекомендується. Не рекомендується їсти ікру тим, у кого непереносимість солі, наприклад гіпертонікам.

Головне — обережно підходити до вибору червоної ікри й червоної риби, не купувати підробок (особливо багато на ринку штучної ікри), обов’язково потрібно звертати увагу на свіжість.

Ссылка на основную публикацию