Рецепт м’яких бісквітних млинців

Млинці вважаються традиційною стравою української та російської кухні. Їх можна віднести до розряду економічних блюд, оскільки для приготування потрібно мінімум інгредієнтів. Бісквітні млинці вирізняються своєю пишністю. Їм можна надати традиційної круглої форми, а можна спекти в спеціальних металевих формочках.

З медом

Інгредієнти

Щоб приготувати страву, нам потрібні продукти:

  • яйце куряче – 2 штуки;
  • цукор – 2 чайні ложки;
  • сіль – 0,5 чайної ложки;
  • ванільний цукор – 0,5 чайної ложки;
  • молоко жирністю 3,2% — 200 мілілітрів;
  • вода холодна – 150 мілілітрів;
  • борошно пшеничне вищий гатунок – 130-150 грамів (залежить від бажаної товщини, для тонких 130 грамів, для пишних — 150 грамів);
  • рафінована рослинна олія для випікання;
  • сметана, згущене молоко, варення або червона ікра для оформлення блюда.

З бананами

Приготування

Бісквітні млинчики — рецепт приготування:

Білки відокремити від жовтків. Жовтки збити із цукром піском, сіллю, ванільним цукром до утворення пишної піни.

Молоко змішати з водою, злегка підігріти до температури трохи вище від кімнатної, але так, щоб не був не окріп. Потім потрібно влити в жовтки. Повільно перемішуючи, довести масу до однорідності маси.

Відміряємо необхідну кількість борошна. Просіваємо через сито для збагачення повітрям (млинці будуть м’якшими). Просіяне борошно додаємо до тіста. Перемішуємо на мінімальній швидкості міксером або вручну вінчиком.

З вершковим маслом

Охолоджені білки вливаємо у високу чашу. Додаємо щіпку солі. Збиваємо до міцної піни. Краще це робити міксером з подвійним вінчиком.

Акуратно додаємо білки до тіста. Змішуємо до однорідної маси, довго мішати не можна, оскільки збиті білки в тісті втратять свою повітряну структуру.. Краще використовувати ручний вінчик. Тісто повинно вийти пишним.

Для приготування бісквітних млинців беремо сковороду, бажане чавунну або товстостінну діаметром 20 сантиметрів. Змазуємо поверхню мастилом, гарненько розігріваємо.

Як тільки сковорода розжариться, приступаємо до жарки млинців.

Беремо маленький ополоник, зачерпуємо наше тісто. Наливаємо тісто акуратно на центр сковороди. Потім дном ополоника проводимо по сирому млинцю, щоб він не піднявся під час приготування й був круглої форми. Закриваємо сковороду кришкою.

Як тільки його млинця стануть готомими, з’являться маленькі дірочкидірочки, знімаємо кришку й перевертаємо наш млинець. Знову накриваємо кришкою. Випікаємо близько однієї хвилини з одного боку.

Готовий млинець знімаємо зі сковороди. Кладемо на серветку, щоб видалити зайвий жир. Переносимо на сервіровочне блюдо.

Під час випікання не перемішуйте тісто, щоб не знизити його пишність.

Сковороду потрібно змащувати перед кожною випічкою.

Готовий продукт зберігається в холодильнику близько доби. Перед подачею необхідно розігріти в мікрохвильовій печі, або в духовці при температурі 170 градусів 5-10 хвилин, накривши фольгою.

Корисні поради

Особливості приготування:

  • якщо до складу тіста ввести трохи какао порошку, то вийдуть шоколадні млинці.
  • можна зробити млинці із припіуом. Це коли в майже готовий млинець всипають припік (на ваш вибір, невеличні шматочки: сиру, цибулі, шинки, яблука, ягіди). Потім млинець перевертають. Начинка, як би припікається.

Особливості приготування:

на чавунних і товстостінних сковородах виходять найкращі пишні млинці з дірочками;

  • олію краще не лити на сковорідку, а розмазувати тонким шаром — можна за допомогою спеціальної силіконової кисті, або половинкою картоплі або цибулі, наколотій на вилку;
  • щоб зняти нагар з поверхні сковороди, її необхідно відразу після випікання протерти паперовою серветкою або чистою не ворсистою ганчірочкою, потім заново змастити олією, по необхідності розігріти і можна випікати далі;
  • посуд для збивания білків повинен бути сухим і чистим, краще використовувати не пластмасову, а скляну або металеву посуду.

Ссылка на основную публикацию