Рецепт млинців без додавання борошна

Млинці можна випікати без пшеничного борошна. Замість нього можна використовувати картопляний чи кукурудзяний крохмаль, манку, а іноді навіть ці компоненти можуть не знадобитися для готування млинців. Вироби без муки виходять не менш смачними. Їх можна віднести до дієтичних, хоча вони являють поживними і калорійними. Паялниці залишаються такими ж тонкими, легкими і м’якими.

З манною крупою

 

Молочні з манкою

У рецепт млинців з манною крупою замість борошна цілком припустимо використовувати манку, при цьому вироби зовсім не втрачають своєї привабливості й виходять ніжними й трохи хрусткими. Слід підготувати наступні інгредієнти:

  • свіжі яйця — 3 штуки;
  • молоко — 2 з половиною склянки;
  • манна крупа 1,5 склянки;
  • сіль і цукор на свій смак.

З манкою

Манні млинці готуються легко і швидко. Яйця необхідно збити із цукром, повільно ввести в масу манку. Молоко слід попередньо трохи підігріти й поступово додати в тісто одну склянку. Наприкінці всипати щіпку солі. Усі складові повинні настоюватися протягом 15-20 хвилин.

Потім тісто потрібно ще раз добре перемішати, влити молоко, що залишилося й залишити ще на 5 хвилин. Далі на випікати на розігрітій сковороді. Тісто рекомендується увесь час перемішувати, тому що манка буде продовжувати набухати. Можна подавати з медом, сметаною або варенням.

Сирні

Чудовий виріб із білим сиром (творогом), цю страву можна їсти практично щодня. Щоб приготувати сирні млинці без борошна, нам потрібно:

  • свіжі яйця — 2 штуки;
  • кукурудзяний крохмаль — 2 столові ложки;
  • нежирне молоко — половина склянки;
  • нежирний сир — 1 столова ложка; нежирний йогурт 1 десертна ложка;
  • сода — 1 маленька щіпка;
  • окріп — 2 столові ложки;
  • сіль і цукор — за смаком.

З сиром

Рецепт не вимагає великої кількості часу й віддачі сил. Такі крохмальні млинці може приготувати навіть господиня без кулінарного досвіду. Спершу слід збити яйця з молоком і сіллю зручним способом — міксером або вінчиком — до утворення пінки. В окремій мисочці необхідно з’єднати сир, соду і йогурт. Додати отриману масу до збитих яєць і ще раз ретельно перемішати.

Наступний крок — додати в тісто цукор і крохмаль, розмішати й залишити на 10-15 хвилин. Якщо тісто виходить занадто рідким, то в нього можна додати ще трохи крохмалю.

Перед самим випіканням у тісто треба влити окріп, ще раз перемішати й починати жарити дані смачні вироби.

Яблучні оладки

Рецепт оладок з яблуками, вівсяними пластівцями й крохмалем. Це блюдо обов’язкове сподобається дітям і любителям яблук. Млинці виходять соковитими й ніжними, а якщо до них запропонувати трохи жирних вершків або меду, то вони будуть особливо смачними.

Для приготування таких дивних млинчиків необхідно підготувати:

  • невеликі яблука — 6 штук;
  • свіжі яйця — 4 штуки;
  • вівсяні пластівці — 4 столові ложки;
  • крохмаль — половина чайної ложки;
  • цукор по смакові, приблизно 1-2 їдальні ложки;
  • ванілін — 1 щіпка.

Оладки

Починати приготування необхідно з яблук. Їх слід вимити, почистити від шкірки, вийняти серцевину й натерти на дрібній тертці. На кавомолці подрібнити вівсяні пластівці. З’єднати натерті яблука, подрібнені пластівці, яйця й інші компоненти. Ретельно розмішати й залишити на 30 хвилин, щоб усі інгредієнти увібрали вологу. Потім випікати й гарячими подавати до столу.

Бананові

Це страва сподабається дітям. Рецепт простий і смачний. Для приготування бананових млинців без додавання борошна знадобиться:

  • спілий банан — 1 штука;
  • свіжі яйця — 2 штуки;
  • оливкова — 1 столова ложка.

Бананові

З банана зняти шкурку, розім’яти ложкою м’якоть до пюреподібного стану. Яйця збити міксером до піни й з’єднати з бананом. Знову скористатися міксером і змішати інгредієнти до повітряної м’якої маси. Тісто готове. Можна випікати оладки на оливковій олії.

Ссылка на основную публикацию