Рецепт арабських млинців катаєф

Арабська кухня має багато солодощів. Також вони мають свої млинці, які вони готують солодкими, у вигляді десерту. Готуємо катаєф — арабські млинці із заварним кремом.

Трубочки з кремом

Інгредієнти

Для арабських млинчиків катаєф нам будуть потрібні наступні продукти:

  • одна склянка молока;
  • одна склянка борошна;
  • половина чайної ложки сухих дріжджів;
  • сто мілілітрів води;
  • одна чайна ложка цукру;
  • два грами розпушувача для тіста.

З горіхами і медом

Приготування

Спершу займемося тістом. Беремо дріжджі, засипаємо їх цукром і заливаємо теплою водою. Перемішуємо доти, поки цукор і дріжджі не розчиняться. Вливаємо молоко.

Тепер необхідно змішати просіяне борошно з розпушувачем і невеликими порціями додати в дріжджову суміш. Додаючи борошно, продукти необхідно безупинно перемішувати, щоб уникнути утворення грудок. Перемішавши все до одержання однорідної маси, залишаємо тісто на 20 хвилин.

Коли тісто дійде, можна приступати до випікання. Найкраще використовувати сковорідку з тефлоновим покриттям. Сковороду слід гарненько розігріти й змазати її маслом, причому змазувати краще силікономим пензликом, щоб наші арабські млинчики від надлишку масла не вийшли занадто жирними. Оригінальність східного рецепта в тому, що перевертати млинці не слід: їх жарять із одного боку, а з іншого, зверху, вони лише підсихають. Якщо на верхній стороні не залишилося плям сирого тіста, значить млинець готовий і можна випікати наступний.

Як бачите, рецепт зовсім нескладний. Настільки ж легко приготувати й начинку.

Заварний крем

Для заварного крему знадобляться:

  • 200 мілілітрів вершків;
  • 60 мілілітрів води;
  • 3 грама білого хліба (м’якушки);
  • 1 склянка молока;
  • 90 грамів кукурудзяного крохмалю;
  • 75 грамів цукру;
  • 10 мілілітрів фруктового сиропу.

Десерт

Булку потрібно дрібно покришити. Потім взяти миску, вилити в неї вершки й молоко, додати цукор, гарненько все перемішати й поставити, млинцеву масу на маленький вогонь нагріватися. У підігріту суміш висипаємо крихти батона й помішуємо, не знімаючи з вогню, доти, поки крихти не розчиняться в масі повністю.

Крохмаль висипаємо в холодну воду, мішаємо до розчинення, тонким струменем вливаємо в нагріту солодку суміш і, безупинно помішуючи, варимо доти, поки вміст не загустіє. Після цього крем потрібно забрати з вогню, перекласти в чистий посуд і дати охолонути. Коли він трохи охолоне, додайте фруктовий сироп і розмішайте. Коли ж крем охолоне повністю, його потрібно забрати на годину в холодильник, накривши ємність із кремом плівкою, щоб на поверхні не утворювалася скоринка. Начинка готова.

Тепер залишилося згорнути млинці човниками й з’єднати зверху до середини ( тут нам і знадобиться трохи клейка сторона млинців). Рум’яна сторона повинна бути ззовні. Оскільки з’єднали кожний млинець ми тільки до середини, у нас кожний коржик перетворився в посудину, яку можна за допомогою ложки наповнити заварним кремом. Залишається тільки посипати катаєф меленими волоськими горіхами й тертим шоколадом.

Ссылка на основную публикацию