Кефірні млинці із США — панкейки

Популярна американська страва — панкейки поступово входять в українське та російське меню. І справа не в надзвичайному смаку. Причина — у простоті приготування, американські млинці на кефірі може приготувати навіть людина, яка до кулінарії не має ніякого відношення.

З ягодами

Інгредієнти

Для випікання нам потрібно:

  • 1 склянка кефіру
  • 1 яйце
  • 2 столових ложки соняшникової олії (можна взяти іншу рослинну олію)
  • 1 склянка пшеничного борошна вищого або першого гатунку
  • половину чайної ложки розпушувача (замість розпушувача можна взяти соду, погашену оцтом)
  • пакетик ванільного цукру
  • 1 столова ложка цукру
  • трохи солі.

Кефір у рецепті можна замінити на інший кисломолочний продукт — йогурт, кисляк (кисле молоко), ряжанка, а можна просто додавати молоко або навіть воду, кожен додаток буде міняти смак і консистенцію.

Приготування

Страву можна швидко приготувати на сніданок, зранку мало часу і готувати можна тільки прості страви, наприклад панкейки. В американців швидка їжа — на першому місці, тому вони і придумали простий рецепт. В нашому випадку швидке харчування — не означає шкідливе, адже панкейки містять менше жиру, ніж російські млинці.

Невеликі поради — кефір повинен бути кімнатної температури (не холодний), інгредієнти потрібно перемішувати, а не збивати.

З маслом

Приступаємо:

  1. В одній мисці змішуємо борошно, сіль, цукор, ванілін, розпушувач, в іншій — яйце, кефір, рослинну олію.
  2. З’єднуємо продукти разом, виливаючи рідину до сухих інгредієнтів, перемішати вінчиком.
  3. Відразу приступаємо до випікання, бажано на антипригарній сковороді. Олію додавати не треба.

Млинці виходять невеликими й товстими, якщо хочете, щоб паляниці були тоньшими й більших розмірів — їх потрібно на сковороді розгладити ополоником або кухонною лопаткою. Коли на поверхні з’являться дірочки від бульбашок повітря, млинець можна перевертати. Страва жариться дуже швидко, стежте, щоб не пригоріло.

Американці поливають панкейки сиропом із клена, але можна використовувати будь-яку іншу солодку поливку, наприклад рідкий мед.

Це цікаво

Панкейки — звичайний сніданок у родинах Сполучених Штатів Америки й Канади. Їх завезли на нову батьківщину шотландські емігранти, ця їжа все-таки має європейське походження. Взагалі млинці під власними національними назвами поширені в Європі — французькі крепи, голландські паннекокени й поферти, австрійські кайзершмаррн, є подібні страви в Чехії, Сербії, Хорватії, Словаччині а також в усьому світі — японські окономияки, індійські горохові й рисові, у Південній Америці — качапа, арабські — з вершковою начинкою. По російської класифікації панкейки займають проміжне місце між млинцями й оладками як по розміру, так і по пишності.

Панкейки

Готують панкейки на основі молока (іноді — кефіру), як і млинці, але при жарці не використовують жиру, оскільки випікають на сковорідках з тефлоновим покриттям. У порівнянні із млинцями американські млинці жаряться швидше, це частина культури швидкого харчування. Американці навіть придумали сковороду для панкейків, за допомогою яких вони печуться ще швидше і їх не потрібно перевертати на іншу сторону.

Незважаючи на товщину й пишність, панкейки часто готуються з додаванням вершкового масла, що робить смак ніжним. Зручність приготування й хороший смак панкейків поширили їх по усьому світу. Їх навіть подають у ресторанах, доповнюючи страву різними посипками — цукатами, ягодами (іноді їх включають у тісто), і поливками — кленовим сиропом, джемом, збитим вершковим маслом. Млинчики роблять таких розмірів, щоб у тарілку містилося три штуки, але іноді їх ставлять гіркою, і ця гірка буває досить високою, оскільки кожен млинець має товщину від половини до одного сантиметра.

З шоколадом

У США розвинене мистецтво випікання картин з панкейків — коли тюбиком на сковороду виливається різнобарвне тісто.

Із млинцями пов’язані різні рекорди — найбільший млинець був діаметром 15 метрів і важив 3000 кілограм. Його спекли в 1994 році в англійському місті Ройдейл. Цей млинець також одержав рекорд за калорійність, яка склала 2 мільйони кілокалорій. Найдорожчі млинці коштували 144 євро, вони були спечені у Великобританії. Зверху млинці були политі соусом із часточками справжнього золота й були прикрашені полуницею й желе із шампанського «Дім Периньйон».

Ссылка на основную публикацию