Кефірні млинці із США — панкейки

Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка  Укрпоштою  40  грн.golubci

Популярна американська страва — панкейки поступово входять в українське та російське меню. І справа не в надзвичайному смаку. Причина — у простоті приготування, американські млинці на кефірі може приготувати навіть людина, яка до кулінарії не має ніякого відношення.

З ягодами

Інгредієнти

Для випікання нам потрібно:

  • 1 склянка кефіру
  • 1 яйце
  • 2 столових ложки соняшникової олії (можна взяти іншу рослинну олію)
  • 1 склянка пшеничного борошна вищого або першого гатунку
  • половину чайної ложки розпушувача (замість розпушувача можна взяти соду, погашену оцтом)
  • пакетик ванільного цукру
  • 1 столова ложка цукру
  • трохи солі.

Кефір у рецепті можна замінити на інший кисломолочний продукт — йогурт, кисляк (кисле молоко), ряжанка, а можна просто додавати молоко або навіть воду, кожен додаток буде міняти смак і консистенцію.

Приготування

Страву можна швидко приготувати на сніданок, зранку мало часу і готувати можна тільки прості страви, наприклад панкейки. В американців швидка їжа — на першому місці, тому вони і придумали простий рецепт. В нашому випадку швидке харчування — не означає шкідливе, адже панкейки містять менше жиру, ніж російські млинці.

Невеликі поради — кефір повинен бути кімнатної температури (не холодний), інгредієнти потрібно перемішувати, а не збивати.

З маслом

Приступаємо:

  1. В одній мисці змішуємо борошно, сіль, цукор, ванілін, розпушувач, в іншій — яйце, кефір, рослинну олію.
  2. З’єднуємо продукти разом, виливаючи рідину до сухих інгредієнтів, перемішати вінчиком.
  3. Відразу приступаємо до випікання, бажано на антипригарній сковороді. Олію додавати не треба.

Млинці виходять невеликими й товстими, якщо хочете, щоб паляниці були тоньшими й більших розмірів — їх потрібно на сковороді розгладити ополоником або кухонною лопаткою. Коли на поверхні з’являться дірочки від бульбашок повітря, млинець можна перевертати. Страва жариться дуже швидко, стежте, щоб не пригоріло.

Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка  Укрпоштою  40  грн.golubci

Американці поливають панкейки сиропом із клена, але можна використовувати будь-яку іншу солодку поливку, наприклад рідкий мед.

Це цікаво

Панкейки — звичайний сніданок у родинах Сполучених Штатів Америки й Канади. Їх завезли на нову батьківщину шотландські емігранти, ця їжа все-таки має європейське походження. Взагалі млинці під власними національними назвами поширені в Європі — французькі крепи, голландські паннекокени й поферти, австрійські кайзершмаррн, є подібні страви в Чехії, Сербії, Хорватії, Словаччині а також в усьому світі — японські окономияки, індійські горохові й рисові, у Південній Америці — качапа, арабські — з вершковою начинкою. По російської класифікації панкейки займають проміжне місце між млинцями й оладками як по розміру, так і по пишності.

Панкейки

Готують панкейки на основі молока (іноді — кефіру), як і млинці, але при жарці не використовують жиру, оскільки випікають на сковорідках з тефлоновим покриттям. У порівнянні із млинцями американські млинці жаряться швидше, це частина культури швидкого харчування. Американці навіть придумали сковороду для панкейків, за допомогою яких вони печуться ще швидше і їх не потрібно перевертати на іншу сторону.

Незважаючи на товщину й пишність, панкейки часто готуються з додаванням вершкового масла, що робить смак ніжним. Зручність приготування й хороший смак панкейків поширили їх по усьому світу. Їх навіть подають у ресторанах, доповнюючи страву різними посипками — цукатами, ягодами (іноді їх включають у тісто), і поливками — кленовим сиропом, джемом, збитим вершковим маслом. Млинчики роблять таких розмірів, щоб у тарілку містилося три штуки, але іноді їх ставлять гіркою, і ця гірка буває досить високою, оскільки кожен млинець має товщину від половини до одного сантиметра.

З шоколадом

У США розвинене мистецтво випікання картин з панкейків — коли тюбиком на сковороду виливається різнобарвне тісто.

Із млинцями пов’язані різні рекорди — найбільший млинець був діаметром 15 метрів і важив 3000 кілограм. Його спекли в 1994 році в англійському місті Ройдейл. Цей млинець також одержав рекорд за калорійність, яка склала 2 мільйони кілокалорій. Найдорожчі млинці коштували 144 євро, вони були спечені у Великобританії. Зверху млинці були политі соусом із часточками справжнього золота й були прикрашені полуницею й желе із шампанського «Дім Периньйон».

Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка  Укрпоштою  40  грн.golubci

Ссылка на основную публикацию