Як пекти млинці — інструкція для початківців

Млинці — давньоруська страва, національний сніданок українців, білорусів і росіян. Кожен готовить ці золотаві паляницітак, як йому зручно, і начинки відрізняються у залежності від смаків людини. Але класичний рецепт один — він найпростіший, і з ним може впоратися початківець.

Без начинки

Інгредієнти

Нам потрібні продукти:

  • 2 яйця
  • 1 склянка пшеничного борошна
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 склянка молока
  • 1/2 упаковки розпушувача тіста
  • 3 столових ложки рослинної олії
  • 1 щіпка солі.

Млинці можуть бути із дріжджами й без. Дріжджові печуться довго, а варіант без дріжджів найпоширеніший і він підійде для новачків. Тим більше, що продукти для млинців дуже прості й доступні.

Рецепт розрахований на десять порцій, його навіть непідготована людина зможе освоїти за 30 — 40 хвилин. Готування займає небагато часу, навіть для сніданку, коли ми все поспішаємо на роботу або навчання.

Підготуйте два яйця, одну склянку пшеничного борошна, одну столову ложку цукру, одну склянку молока, половина пачки розпушувача (це трохи більше половини чайної ложки), три столові ложки рослинної олії, щіпку солі.

Випікання

Щоб млинці виходили смачними і естетично виглядали, уважно вивчите рецепт млинців для початківців:

  1. Візьміть глибоку миску, підійде салатна, і вінчиком перемішайте в ній яйця, сіль і цукор. Не зупиняючись, мішаємо й потроху сиплемо борошно, яке потрібно попередньо змішати з розпушувачем.
  2. Розмішуючи, тонким струменем вливаємо молоко (трохи підігріте), після цього тісто повинне стати такою ж консистенції, що й рідка сметана.
  3. Влийте в тісто рослинну олію (дві столові ложки із трьох) і перемішайте, щоб не було видно жиру.
  4. Розігрійте сковороду й змажте її столовою ложкою рослинної олії, що залишилася.
  5. Нарешті, приготування — наберіть ополоником тісто й наливайте його в сковороду, обертаючи сковорідку в руці так, щоб рідина рівномірно розподілилася по днищу й прижарте із двох сторін до золотавого кольору.

Поради

Млинці для початківців будуть більш смачними, якщо застосовувати поради:

  • щоб млинці були смачнішими, у тісто перед випіканням можна всипати збиті яєчні білки;
  • пекти краще на чавунній сковороді, у якої товсте дно, але й звичайна тефлонова підійде;
  • перед випіканням сковороду можна прокалити з невеликою кількістю олії (щоб повністю покривала дно) протягом п’ять хвилин на невеликому вогні, потім масло злити, а поверхню, на якій будуть млинці, потрібно протерти сіллю — це щоб млинець не прилипав і не був зімнутий;
  • для наливання беріть невеликий ополоник, який уміщає тісто для одного млинця, тоді всі паляниці будуть одного розміру;
  • щоб сковороду змастити тонким шаром жиру, можна використовувати половинку сирої картоплі або окраєць сірого або чорного хліба, наколоті на вилку, їх можна макати в олію й розтирати його на сковороді;
  • млинці краще складати на рушник;
  • щоб млинці в стопці не втрачали властивостей і під час остигання ставали смачнішими, кожен млинець можна змащувати вершковим маслом.

Випечені

Ссылка на основную публикацию