Рецепт білих млинців

Щоб млинці мали більш світлий колір, їх можна приготувати звичайним способом, але готувати тільки на білках, без додавання жовтків. Білки ще можна збити, акуратно вмішати в тісто прямо перед випіканням. Таким чином млинці вийдуть м’якими та оксамитовими. На колір млинців також сильно впливає температура на сковороді — можна паляниці готувати рум’яними, добре їх прожарюючи, а можна, щоб вони були світлими, швидко знявши з вогню відразу після того, як вони стануть готовими. Але є спеціальні рецепти, за якими готуються білі млинці.

З ягодами

Молочні

Для рецепту нам потрібні інгредієнти:

  • 1 склянка борошна
  • 2 склянки молока
  • 1 яйце
  • половина чайної ложки солі
  • чайна ложка цукру
  • 2 столові ложки рослинної олії (підійде звичайна соняшникова).

Молочні

Готуємо:

  1. Змішуємо у неглибокій посудині борошно, цукор, сіль.
  2. Наливаємо одну склянку молока, постійно перемішуючи, поки суміш не стане однорідною.
  3. Додаємо стакан молока, який залишився і яйце, соняшникову олію, перемішуємо. Тісто повинно отримати кефіроподібну консистенцію.

Розжарюємо сковороду, тонким шаром намащуємо соняшникову олію (тільки один раз за весь час випікання) і на великому вогні смажимо вогні. Якщо потрібно, щоб млинці були білими, потрібно випікати дуже швидко, біля половини хвилини на одному боці, і 10 — 15 секунд — на іншому. Якщо випікати швидко, млинці не встигнуть потемніти від високої температури і будуть мати світлий колір.

На білках без жовтків

Для рецепту нам потрібні продукти:

  • білки 3 яєць
  • 8 столових ложок борошна
  • 1,5 склянки (200 грамових) молока
  • половина 200 грамової склянки води
  • півтори столових ложки цукру
  • щіпка солі
  • щіпка соди.

Зі сметаною

Приготування:

  1. У мисці змішуємо воду з молоком.
  2. Додаємо до водно-молочної суміші цукор, додаємо борошно, премішуємо міксером.
  3. Відокремлюємо від яєць білки і ставимо чисту миску.
  4. Збиваємо білки з сіллю протягом чотирьох хвилин. Білки повинні побіліти, ця білкова маса після перемішування повинна ущільнитися і значно збільшитися в об’ємі.
  5. Додаємо збите яйце в тісто і акуратно розмішуємо ложкою.

Трохи нагріваємо сковороду, розподіляємо по днищу трохи олії й після цього ще трохи прогріваємо. Випікаємо млинці на гарячій сковороді, але нетривалий час, якщо ми хочемо, щоб млинці були білими, чим довше їх випікати, тем румянішими вони будуть. Завдяки наявності збитого яєчного білка млинці будуть тонкими, але з м’якою структурою.

Млинці потрібно складати стопкою й просочувати вершковим маслом — причому змащувати маслом можна не кожний корж, а кожен третій — так жиру не буде занадто багато.

Це цікаво

Кілька фактів про користь і шкоду млинців:

  1. Корисні млинці ті, які виготовляються вдома. У тих, які готуються на продаж, можуть бути різні харчові добавки.
  2. Млинці мають у складі багато вуглеводів, які мають значнку енергетичну цінність. Це потрібно враховувати тим, хто сидить на дієті й рахує калорії. Але якщо людина веде рухливий спосіб життя, про цей факт можна забути — вуглеводи не будуть мати можливості перетворитися в жир, вони будуть спалюватися під час фізичної нагрузки.
  3. Корисність млинців залежить від того, як їх готувати — якщо випікати з більшою кількістю рослинної олії, вони будуть жирними. Тому потрібно додавати олію в тісто й жарити без жиру, або змащувати сковорідку тонким шаром олії тільки перед випіканням першого млинця. Незначно, але також на жирність впливають інгредієнти — молоко, вершкове масло й інші продукти, які потрібно додавати згідно з рецептом.
  4. Яйця мають у складі холестерин, він у великих кількостях шкідливий. Але в малих кількостях ця речовина допомагає імунітету долати хвороби. Також у яйцях багато протеїнів (білків), вітамінів, ненасичених жирів, які приносять організмові користь.
  5. Борошно дає млинцю клітковину, яка корисна для травлення. Щоб страва було більш корисною, можна змішувати пшеничне, ячмінне або вівсяне борошно.
  6. Рослинна олія, яка використовується для приготування тіста й випікання, не тільки завдає організмові шкоди (наприклад, воно в деякій мері шкодить печінці). Але також воно містить жирні кислоти, які беруть участь у розщеплення жирів, а також сприятливо впливають на судини, імунітет. Із практичного боку олія в тісті допомагає у випіканні — у сковороду потрібно лити якомога менше олії або ж її не потрібно використовувати зовсім, причому при правильній технології приготування паляниці не пригоряють.
  7. Будьте обежніми із цукром і сіллю, які можуть шкодити організму, наприклад, піднімати артеріальний тиск. Цукор протипоказаний при різних захворюваннях — діабеті, ожирінні, сіль не можна є в великих кількостях при проблемах із нирками та при гіпертонії.
  8. На користь млинців значно впливають начинки. Наприклад, начинка, у рецепті якої є майонез, більше шкідлива, ніж корисна, а начинка з меду може бути в деяких випадках лікувальною, а в деяких — викликати алергію.

С клюквой

 

Ссылка на основную публикацию