Рецепт млинців без цукру

Іноді млинці потрібно зробити не солодкими. Справа може бути зовсім в непереносимості солодкого, дієті, може просто хочеться підкреслити смак начинки. Більш прісні паляниці краще підходять під різні доповнення (начинки, додатки, поливки), які мають яскравий смак. Для чого готувати солодкі млині, якщо ними можна загорнути джем або солену кабачкову ікру. Млинці без цукру добре смакують з солодкими напоями, наприклад з чаєм. Млинці — це національна українська і російська страва. Саме на Русі їх робили різними способами, з різними начинками, рецептів у минулому було дуже багато, а зараз, з появою нових видів продуктів, сотні чи навіть тисячі, представляємо декілька рецептів несолодких млинців.

Трикутнички

Зміст

Молочні

Продукти:

  • півтори літри молока
  • 2 склянки борошна
  • 2 столових ложки соняшникової олії
  • 2 яйця
  • половина чайної ложки солі.

Рецепт розрахований на 40 млинців. Якщо брати хороше домашнє молоко, млинці будуть мати хороший смак, навіть без додавання цукру.

Приготування млинців на молоці:

  1. Збиваємо яйця з сіллю.
  2. Молоко перемішуємо зі збитим яйцем.
  3. По одній столовій ложці додаємо борошно в молоко, перемішуючи.
  4. Вливаємо соняшникову олію.

Випікаємо на сковороді без жиру одну хвилину на одному боці і 30 секунд — на другому.

Ніжні

Ніжності млинцям надає вершкове масло і збиті вершки. Продукт виходить м’яким і повітряним. Інгредієнти:
  • 5 яєць
  • 3 склянки молока
  • 2 склянки борошна
  • 2 столових ложки вершкового масла
  • щіпка солі
  • 2 столових ложки рослинної олії (для випікання).

З цибулею

Готуємо млинці без цукру:

  1. Розтоплюємо дві столові ложки вершкового масла у мікрохвильовці.
  2. Розділяємо яєчні жовтки і білки.
  3. Яєчні жовтки солимо і перемішуємо з молоком.
  4. Додаємо до молока і яєць вершкове масло, воно повинно бути не гарячим, але все ще рідким (повинно бути теплим і не повинно затверднути).
  5. Додаємо по одній столовій ложці (поступово) борошно, перемішуючи, поки в тісто не всипемо все борошно.
  6. Охолоджені у холодильнику яєчні білки солимо щіпкою солі і збиваємо до густої піни.
  7. Акуратно вводимо збиті білки до тіста. Перемішувати потрібно не сліва направо (чи справа на ліво), а зверху донизу, щоб білки рівномірно увійшли в млинцеву масу, але їх повітряна структура повинна деякою мірою зберегтися і передатися тісту.

Розжарену сковороду змащуємо олією і випікаємо млинці до золотистого кольору. Млинці повинні виходити трохи товстішими, ніж звичайні, але зате вони м’які як по структурі, так і по смаку. Готові млинці потрібно змастити розтопленим вершковим маслом.

Мереживні

Паляниці виходять мереживними, з невеликими дірочками. Такий зовнішній вигляд досягається за рахунок того, що млинці готуються з використанням сильно збитих яєць, дірочки утворюють пухирці повітря, які рівномірно роззосереджені по всьому млинцевому тісту.

Інгредієнти:

  • два яйця
  • одна склянка окропу
  • одна склянка молока
  • одна склянка борошна
  • дві столових ложки соняшникового масла
  • одна чайна ложка солі.

Хрусткі

Рецепт млинців:

  1. Солимо яйця, збиваємо. Сіль потрібна для того, щоб яйця краще збивалися.
  2. Продовжуючи збивати, додаємо склянку тільки що закип’яченої води. Яйця від гарячої води повинні краще пінитися.
  3. Невеликими порціями додаємо борошно.
  4. У тісто додаємо молоко.
  5. Перед самим випіканням вливаємо рослинну олію.

Випікаємо на розпеченій сковороді, змащеній невеликою кількістю рослинної олії.

Для діабетиків

Незважаючи на те, що несолодкі млинці в силу своїх інгредієнтів (жири, масло, біле борошно) не зовсім підходять для діабетиків, є все-таки спеціальний рецепт, який підходить для хворих діабетом першого й другого типів. У них не використовуються жири, а також використовується гречане борошно.

Інгредієнти:

  • півтори склянки гречаної крупи ядриці (чверть кілограма), її потрібно перемолоти за допомогою кавомолки, або ж використовувати куповане в магазині гречане борошно;
  • половина склянки кип’яченої води, яку потрібно остудити до температури 40 градусів (вона повинна бути теплою й не обпікати руки);
  • чверть чайної ложки соди, яку потрібно погасити столовою ложкою оцту (бажано яблучного)
  • 2 столові ложки соняшникової олії.

Гречані

Приготування:

  • у борошно вливаємо теплу воду, додаємо гашену оцтом соду, перемішуємо;
  • додаємо дві столові ложки рослинної олії;
  • випікаємо на сковороді з антипригарним покриттям, днище сковорідки олією змазувати не потрібно.

Якщо потрібно, щоб млинці були солодкими, у них можна додати фруктозу або інший цукрозамінник. Подавати можна з медом, якщо лікар дозволяє його вживати. Також можна для начинки використовувати діабетичний шоколад (якщо немає проблем з тиском, кофеїн в такому шоколаді мав би бути). Потрібно бути обережним із цукрозамінниками. Це не цукор, і при тривалому використанні ці солодкі речовини, які часто синтезуються хімічним шляхом, можуть завдати шкоди організму.

Ссылка на основную публикацию