Як приготувати млинці без додавання соди

Є дріжджові й бездріжджові млинці, також ця страва може готуватися із содою й без неї. Застосування соди не є традиційним для української та російської кухні, цей інгредієнт використовувався для виготовлення млинців у західних країнах, звідки подібний спосіб прийшов в Україну та Росію. Можна цілком приготувати смачні млинці без цього порошку, який вважається замінником купованого розпушувача тесту.

З ягодами

Кефірні

Інгредієнти — млинці на кефірі без соди:

  • 500 грам жирного кефіру
  • половина літра мінеральної газованої води
  • 5 яєць
  • 3 столових ложки цукру
  • 200 грамів вершкового масла
  • 2 склянки борошна
  • щіпка солі.

З молоком

Готуємо млинці без соди:

  1. Змішуємо підігрітий кефір з розтопленим вершковим маслом.
  2. Додаємо мінералку, цукор, сіль, помішуючи, всипаємо дрібними порціями борошно, залишаємо тісто на півгодини.

Жаримо млинці, не змащуючи жиром сковорідку, тому що жиру досить у тісті. Якщо млинці вийдуть недостатньо солодкими, можна це поправити солодкою поливкою або начинкою.

Молочні

Інгредієнти, млинці без соди з молоком:

  • 1 літр молока
  • 5 яєць
  • 500 грамів борошна
  • 1 чайна ложка солі
  • 2 столових ложки цукру
  • 4 столових ложки борошна.

З варенням

Приготування:

  1. Збиваємо в глибокій мисці яйця.
  2. Додаємо половину молока, цукор, солимо, перемішуємо.
  3. Перемішуючи, додаємо борошно, і тільки після того, як маса стане однорідною, додаємо решта молока, але не всі відразу, а невеликими порціями, не зупиняючи перемішування. Тісто повинна бути схожим на свіжу рідку сметану.
  4. Додаємо рослинну олію.

Змащуємо розігріту сковороду рослинною олією або вершковим маслом, або їх сумішшю, також можна змастити сковороду салом, наколотим на вилку, випікаємо млинці. Оскільки продуктів іде на цей рецепт багато, то й млинців повинне бути багато. Якщо, приміром, молока в наявності у два рази менше, можна пропорційно зменшити й кількість інгредієнтів.

На прокисшому молоці

Для приготування млинців нам потрібно:

  • 1 склянка прокислого молока
  • 4 столових ложки цукру
  • 2 яйця
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • 1 неповна склянка борошна
  • пакетик ванільного цукру.

З полуницями

Приготування:

  1. Розтерти з яйцями цукор, щоб він розчинився.
  2. Додаємо прокисле молоко, мішаємо.
  3. Додаємо борошно, активно перемішуючи, розбиваючи грудочки вінчиком або міксером.
  4. Тісто повинне стати досить густим, як сметана середньої густоти. У нього потрібно додати рослинну олію, після чого знову перемішуємо.

Жаримо на сковороді, олію додавати не потрібно, або ж змащуємо олією трохи, тільки перед випіканням першого млинця.

Тонкі

Інгредієнти:

  • 3 склянки кефіру
  • 1 столова ложка цукру
  • 2 склянки борошна
  • 2 яйця
  • половина чайної ложки солі
  • дві столових ложки рослинної олії, щоб посмажити.

Тонкі

Приготування:

  1. Жовтки солимо й перетираємо із цукром.
  2. Змішуємо із двома склянками кефіру, мішаючи міксером, додаємо борошно. Після того, як усе борошно додане, вливаємо ще склянку кефіру.
  3. Білки збиваємо й акуратно додаємо до тіста, перемішуючи у вертикальному напрямку (від дна посудини до поверхні тіста).

Цей рецепт млинців без соди передбачає виготовлення тонких паляниць. Тісто виходить рідким, тому його потрібно наливати невеликими порціями й розподіляти по днищу сковорідки круговими рухами. За рахунок збитого білка млинці повинні вийти тонкими, але міцними.

Ссылка на основную публикацию