Рецепт апельсинових млинців

Китайське яблуко — так переводиться назва апельсина. Цей золотавий фрукт асоціюється з теплим Середземномор’ям, але насправді батьківщиною цього фрукта є Китай. У цьому продукті багато вітамінів і корисних речовин, прекрасний смак і фруктовий аромат. Цей солодкий фрукт цілком можна додавати в млинці, які виходять оригінальними, і не надто солодкими, тому їх подавати можна з будь-якою начинкою.

З шоколадом

Зміст

Інгредієнти

Продукти для млинців:

  • 2 яйця
  • половина літра молока
  • один великий апельсин
  • 200 грамів пшеничного борошна
  • 30 грамів вершкового масла
  • 2 щіпки солі
  • столова ложка цукру (можна не давати, якщо не хочете, щоб млинці були солодкими).

Фрукт

По рецепту нам потрібні наступні продукти для начинки:

  • 200 грамів сиру
  • половина столової ложки сметани, бажано жирної
  • половина столової ложки цукрової пудри
  • половина великого апельсина
  • пакетик ванільного цукру.

Рецепт розрахований на десять порцій.

Приготування

Готуємо апельсинові млинці по рецепту:

  1. Беремо вимитий апельсин, розрізаємо на дві рівні половинки. З однієї половинки зрізуємо шкірку й подрібнюємо в блендері. Якщо немає блендера, можна натерти на дрібній тертці, але це досить трудомісткий процес, тому що шкірка м’яка й буде пускати сік.
  2. У глибокій мисці потрібно розбити два яйця, солимо, збиваємо (міксером або віночком, можна й вилкою), для солодкої страви додаємо цукор, знову перемішуємо, додаємо апельсинову цедру. Видавлюємо апельсиновий сік з тієї половинки цитрусового, з якого ми знімали шкірку.
  3. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці, чекаємо, коли воно охолоне й додаємо його до яєчної суміші.
  4. Додаємо сто грамів молока (половину склянки) і перемішуємо, потроху додаючи борошно.
  5. Після того, як усі борошняні грудки розбиті, додаємо ще дві склянки молока (усе, що залишилося) і знову перемішуємо.

Тісто готове, випікати одну — дві хвилини, потім перевертаємо й жаримо ще одну хвилину. Час приготування залежить від рідини тіста — чому воно густіше, тем менше потрібно випікати.

Готуємо по рецепту начинку:

  1. Змішуємо блендером сметану із сиром, додаючи цукрову пудру й пакетик ванільного цукру, поки маса не стане однорідною.
  2. Викладаємо сирну масу на млинець.
  3. Половинку апельсина, яка до цього лежала без справи, очищаємо й нарізаємо на маленькі довгасті шматочки, ці апельсинові смужки ставимо на сир.

Загортаємо рулетиком, конвертиком, трикутничком. Цей рецепт млинців є досить оригінальним — страва виходить ароматною, причому без яких-небудь харчових ароматизаторов. Такі золотаві млинці можуть прикрасити святковий стіл.

Ссылка на основную публикацию