Китайське яблуко — так переводиться назва апельсина. Цей золотавий фрукт асоціюється з теплим Середземномор’ям, але насправді батьківщиною цього фрукта є Китай. У цьому продукті багато вітамінів і корисних речовин, прекрасний смак і фруктовий аромат. Цей солодкий фрукт цілком можна додавати в млинці, які виходять оригінальними, і не надто солодкими, тому їх подавати можна з будь-якою начинкою.
Зміст
Інгредієнти
Продукти для млинців:
- 2 яйця
- половина літра молока
- один великий апельсин
- 200 грамів пшеничного борошна
- 30 грамів вершкового масла
- 2 щіпки солі
- столова ложка цукру (можна не давати, якщо не хочете, щоб млинці були солодкими).
По рецепту нам потрібні наступні продукти для начинки:
- 200 грамів сиру
- половина столової ложки сметани, бажано жирної
- половина столової ложки цукрової пудри
- половина великого апельсина
- пакетик ванільного цукру.
Рецепт розрахований на десять порцій.
Приготування
Готуємо апельсинові млинці по рецепту:
- Беремо вимитий апельсин, розрізаємо на дві рівні половинки. З однієї половинки зрізуємо шкірку й подрібнюємо в блендері. Якщо немає блендера, можна натерти на дрібній тертці, але це досить трудомісткий процес, тому що шкірка м’яка й буде пускати сік.
- У глибокій мисці потрібно розбити два яйця, солимо, збиваємо (міксером або віночком, можна й вилкою), для солодкої страви додаємо цукор, знову перемішуємо, додаємо апельсинову цедру. Видавлюємо апельсиновий сік з тієї половинки цитрусового, з якого ми знімали шкірку.
- Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці, чекаємо, коли воно охолоне й додаємо його до яєчної суміші.
- Додаємо сто грамів молока (половину склянки) і перемішуємо, потроху додаючи борошно.
- Після того, як усі борошняні грудки розбиті, додаємо ще дві склянки молока (усе, що залишилося) і знову перемішуємо.
Тісто готове, випікати одну — дві хвилини, потім перевертаємо й жаримо ще одну хвилину. Час приготування залежить від рідини тіста — чому воно густіше, тем менше потрібно випікати.
Готуємо по рецепту начинку:
- Змішуємо блендером сметану із сиром, додаючи цукрову пудру й пакетик ванільного цукру, поки маса не стане однорідною.
- Викладаємо сирну масу на млинець.
- Половинку апельсина, яка до цього лежала без справи, очищаємо й нарізаємо на маленькі довгасті шматочки, ці апельсинові смужки ставимо на сир.
Загортаємо рулетиком, конвертиком, трикутничком. Цей рецепт млинців є досить оригінальним — страва виходить ароматною, причому без яких-небудь харчових ароматизаторов. Такі золотаві млинці можуть прикрасити святковий стіл.