Рецепт вегетаріанських канапе

Канапе — це невеликі бутерброди. Основою може бути невеликий хліб (наприклад багет, нарізаний кружальцями), корзинка (тарталетка) або ж овоч, наприкла огірок або листочок капусти. Також канапе можуть бути фруктовими — декілька невеликих фруктів (чи шматочків фруктів) можна з’єднати шпажкою. Вегетаріанські канапе, прості рецепти.

Бурякові

Бурякові канапе — на житній багет на дрібній терці натираємо сирий молодий буряк (терку можна використовувати таку, яку використовують для виготовлення корейськоъ моркви). Зверху прикрашаємо невеликим листочком буряка (замість листочка буряка можна використати будь-яку зелень). Якщо буряк не молодий, його можна зварити, а вже потім натерти на хліб.

З буряком

 

Лимонні

Листочок салату згортаємо так, щоб вийшов квадратик зі стороною 5 сантиметрів (потрібно, щоб основа із салату мала декілкьа шарів, щоби в ній трималася шпажка). Зверху ставимо нарізаний кружальцями лимон, шматочок солодкого перцю і проколюємо шпажкою.

Із салатом

З огірками та редискою

Огірки та редиску нарізаємо кружальцями, щільно викладуємо у тарталетку, прикрашаємо петрушкою.

З огірками

З помідорами та огірками

В тарталетку ставимо листочок салату, зверху ставимо огірки і помідори, які потрібно нарізати кубиками. Прикрашаємо гілочкою петрушки.

З помідорами

З огірками та сиром

Робимо сирну масу — сир переминаємо зі сметаною, солимо, перчимо, можна додати часний, який потрібно подрібнити на часникодавці (чи нарізати ножем на дрібні шматочки). На шматочок житнього багету намазуємо сирну масу, ставимо зверху помідор (нарізаний кубиками чи кружочком, помідор чері можна розірзати на дві половинки). Прикрашаємо бутерброд зеленню.

Із сиром

 

З каперсами

Помідор нарізаємо кубиками, солодкий перець нарізаємо соломкою, перемішуємо з каперсами. Цю масу викладаємо на шматочок житнього або білого багету.

З каперсами

З ананасом, ківі і виноградом

Шматочок ананасу, ківі і виноградину проколюємо шпажкою.

З виноградом

З ківі і бананом

Ківі нарізаємо кубиками, зверху ставимо банан, який потрібно нарізати кружальцем, проколюємо шпажкою.

З ківі і бананом

Рецепт канапе можна придумати самому. На невеличкий шматочок хліба викладаємо два — три види продуктів, якщо є необхідність, з’єднуємо продукти шпажкою. Щоб зробити овочеве канапе, потрібно з листка салата чи капусти зробити основу (скласти у декілька разів, щоб можна було увіткнути шпажку), зверху можна приколоти помідор, огірок. Також основу можна зробити із кружальця помідора чи половинки огірка. Щоби зробити фруктове канапе, потрібно два — три шматочки різних фруктів з’єднати шпажкою.

Будьте обережні зі шпажками, об них можна поранитися, і не з’єднуйте інгредієнти зубочистками, оскільки у них два гострі кінці, один з яких буде повернутий вгору, це небезпечно.

Ссылка на основную публикацию